Weerstation Lint 

Hieronder vind je een korte historiek van Weerstation Lint met de uitleg van het gebruikte weerstation en de bijhorende software en enkele foto's van de apparatuur.

Historiek
15 juli 2003 : start metingen met Davis Vantage Pro Plus. Van zodra de PC online is worden de actuele gegevens om de 15 min geupload. De weergegevens worden draadloos doorgestuurd van het station naar de console binnen.  Deze console is via een USB-aansluiting verbonden met de PC en heeft een datalogger die tot 3 weken data kan bijhouden, wanneer de PC niet opstaat.
1 september 2005 : De gegevens op de homepagina worden voortaan om de 5 minuten geactualiseerd,de week en maandgrafieken om de drie uur.
19 september 2007 : De module die de gegevens draadloos doorstuurt was defect en ik plaatste een Davis Vantage Pro Plus 2.
12 februari 2012 : Ik kocht een nieuwe datalogger IP6555 die rechtstreeks met mijn breedbandrouter is verbonden.  Hierdoor kan je via Weatherlink.com continu de weergegevens van Weerstation Lint raadplegen, ongeacht of de PC opstaat of niet.  Daarnaast wordt via dezelfde weg ook de iPhone en Android app "Weatherlink" continu gevoed met actuele weergegevens uit Lint.

23 juli 2018 : Vandaag schakelde ik over naar Weatherlink 2.0 een volledige cloudoplossing van Davis.  Hierdoor kan ik voortaan op mijn hompepage de actuele data steeds tonen.  Mits een éénmalige registratie op Weatherlink.com kan je ook een uitgebreid bulletin bekijken zoals hieronder via deze link (of klik op afbeelding)
Weatherlink bulletin

Er is ook een nieuwe iPhone app waar je de gegevens van meedere stations makkelijk kan raadplegen:  Weatherlink 2.0    Je hebt hiervoor ook een userid nodig, dezelfde als bij je registratie voor Weatherlink.com.

Ook de bestaande eigen webpagina's blijven uiteraard gevoed zoals voorheen, maar daarvoor moet mijn PC wel nog opstaan.  Hier moet je vooral zijn voor alle historische gegevens.  Je ziet bovenaan de homepagina steeds wanneer de laatste update is gebeurd en wanneer dit ouder is dan 10 minuten weet je dat mijn PC niet opstaat, maar voortaan kan je dan steeds op de homepage ,  via Weatherlink .com of de iPhone app de actuele weergegevens uit Lint raadplegen.
De gebruikte software is nu Weatherlink versie 6.0.3 van Davis.

1 september 2018 : vanaf vandaag kan je via de Weatherlink aap ook de historische gegevens van temperatuur, neerslag en wind raadplegen.  Alle data vanaf 12/2/2012 is momenteel beschikbaar. Je ziet standaad de records voor de dag zelf, maar kan naae eender welke dag zoeken of ook bijvoorbeeld de maximumtemperatuur voor een bepaald jaar opzoeken.  Hier en daar zit er wel een foutje in doordat er al eens iets misliep met een sensor en deze data is niet gecorrigeerd.  In de historische data op mijn eigen site is deze data wel gecorrigeerd.

In het voorbeeld zie je bijvoorbeeld dat op 2 september 2018 de hoogste maximumtemperatuur sinds 2012 werd gemeten én de laagste minimumtemperatuur. 

wl app

6 oktober 2020: het weerstation werd uitgebreid met een fijnstofmeter van Davis, de Davis Airlink.  Je vindt de actuele fijnstofwaarden vanaf nu op de homepagina van Weerstation Lint,en ook op de Weatherlink app en webpagina's.

11 november 2021 : Weerstation Lint verhuist op het internet omdat Telenet gaat stoppen met het aanbieden van gratis webruimte.  Je gaat voortaan niet meer naar http://users.telenet.be/weerstationlint, maar naar https://weerstationlint.be
De oude website zal nog tot eind 2023 doorlinken naar het nieuwe domein.  Tegelijk heb ik een nieuw mailadres aangemaakt info@weerstationlint.be.
Naar aanleiding van de verhuis werd de website wat opgekuist en enkele pagina's werden inhoudelijk vernieuwd. Zo vind je bij de "Ensembles" voortaan de 15 daagse modeluitvoer van GFS en ECMWF zoals die door Weerplaza wordt aangeboden.

25 februari 2023 : Na 17 jaar was het tijd om nog eens een nieuw station te plaatsen:  ik verving de Davis Vantage Pro2 Plus buiten door een nieuw exemplaar. Hierdoor zijn de metingen van vooral UV weer correcter en ook de
temperatuursensor, regenmeter en windmeter zijn volgens Davis verbeterd. 

Windmeter Console
Station Software

Terug naar Homepagina